Måndagspeppen

Måndagen är äntligen här vilket betyder att en ny fräsch börsvecka har startat!

I helgen när jag satt och scrollade igenom Aftonbladet dök där upp ett väldigt familjärt ansike, det var Fantastiska Farbror Fri som hittat hit. Artikeln var i stort sätt den enda bra och välskrivna jag någonsin läst, för att vara i Aftonbladet dvs.

Jag skyndade mig fort som fasen och tweetade ut länken och jäklar vilken respons det gav. Farbror Fri själv retweetade (tack för detta) vilket ledde till att antalet besökare på bloggen sköt i höjden under lördagen med över 350%.

Utöver detta har vi lekt väldigt mycket med Duplo, jag och dottern. Jag tänkte att så kul som hon (och jag) tycker att detta är, så kul måste ju även många andra barn och föräldrar ha och slängde ut en fråga till #PrataPengar om Lego gruppen var börsnoterade. Fick till svars rätt fort att så var inte fallet, utan det är ett familjeägt företag. Hur som helst fick jag lite annan bra information av @Aktiepappan att Investor var ägare i Toys ‘R Us och BR, och att han skrivit en väldigt bra gedigen lista över vilka företag/familjer som äger vad i vår närhet (länk till detta inlägg hittar du här). Även @Aktiegrisen kom med ett tips om att Hasbro (med varumärken som Monopol, Transformers m.fl.) finns på USA-börsen.

Det är underbart hur trevliga, duktiga och genuina personer det finns i sparo-communityn.

Ha en grym start på börsveckan alla!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s